ستاد محیط زیست و منابع طبیعی در حوزه علمیه تشکیل میشود

تاریخ انتشار : يکشنبه ٢٥ تير ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ٠٩:٤٥ - گروه خبری : اخبار استان

آیت‌الله اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در دیدار دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشو از تشکیل ستاد محیط زیست و منابع طبیعی در حوزه علمیه خبر داد و گفت: اهمیت کار منابع طبیعی از ابعاد مختلف با مسایل اجتماعی، اقتصادی، بهداشت، سلامت و محیط زیست مرتبط است و این ارتباط با ادبیات موجود در حوزه همخوانی دارد

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، محور گفت و گوی دو طرف درباره تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور بود که در این دیدار آیت‌الله اعرافی از اقدامات انقلابی و جهادی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تقدیر کرد.
او گفت: منابع طبیعی منطق «ما می‌توانیم» را به خوبی اجرایی کرد و با این شور و شعف می توان اهداف بزرگی را در کشور محقق ساخت.
مدیر حوزه‌های علمیه کشور همچنین یادآور شد: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت نیازمند فرهنگ سازی است و تاکید کرد در ایام محرم برای اشاعه فرهنگ محیط زیست و توسعه فضای سبز و جنگل کاری، حوزه های علمیه همکاری لازم را با سازمان منابع طبیعی در سراسر کشور داشته باشد.
آیت اله اعرافی در ادامه از تشکیل ستاد محیط زیست و منابع طبیعی در حوزه علمیه خبر داد و افزود: اهمیت کار منابع طبیعی از ابعاد مختلف با مسایل اجتماعی، اقتصادی، بهداشت، سلامت و محیط زیست مرتبط است و این ارتباط با ادبیات موجود در حوزه همخوانی دارد.
این مسئول حوزه علمیه همچنین گفت: طرح های منابع طبیعی اقتضاء می کند که بر پایه مطالعات علمی و دقیق باشد و ما باید در طرح مردمی کاشت بک میلیارد درخت مردم را دخیل نماییم و مردم حس مشارکت داشته باشند و منابع طبیعی باید مردمی سازی شود.
وی اضافه کرد: برای حفاظت و ترویج  فرهنگ منابع طبیعی باید گفتمان سازی انجام شود و در این بخش دانشگاهها، آموزش و پرورش و حوزه های علمیه سه ضلع اصلی هستند که می توانند در گفتمان سازی و مشارکت مردمی نقش اصلی ایفا نمایند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در ادامه  نقش حمایتی دولت و مجلس را  در تحقق این طرح بسیار اساسی دانست و افزود: دولت و مجلس باید در برنامه هفتم توسعه و در برنامه های سالانه از این طرح حمایت لازم را انجام دهند و در کنار دولت موسسات و نهاد های دینی نیز وظیفه همکاری دارند.

وی تولید محتوا را برای گفتمان سازی  طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت امری لازم برشمرد و گفت: برخی از این محتواها که جنبه فنی  دارد باید از سوی منابع طبیعی تولید شود و برخی محتواهای دینی نیز باید از سوی حوزه تولید گردد و برای انتشار از طریق رسانه ها اقدام شود.
آقای اعرافی در ادامه سخنان خود از حضور 20 هزار نفر در طرح امین و 8 هزار نفر در طرح هجرت در روستاها خبر داد و همچنین یاد آوری کرد حدود 1000 هکتار از عرصه های آماده کاشت درخت در قم وجود دارد که باید درختکاری شود.
به گفته آیت اله اعرافی 10 شبکه تبلیغی در اختیار حوزه علمیه قرار دارد که می تواند محتوا های تولیدی را جهت گفتمان سازی و مردمی کردن منابع طبیعی در جامعه ترئویج نماید.

**تاکید بر تعامل حوزه علمیه و منابع طبیعی جهت تحقق طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت

در این دیدار دکتر عباسعلی  نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ضمن ارائه گزارشی از روند اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، اهداف اصلی این طرح را در نشست با آیت اله اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور بیان کرد و افزود: این طرح  از امسال به مدت چهار سال با تولید و کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور اجرایی می شود.

دکتر نوبخت در بخشی از گزارش خود به تبیین سیمای منابع طبیعی کشور پرداخت و افزود: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری متولی امنیت زیستی مملکت است و امنیت زیستی نقطه اتصال امنیت ملی و امنیت غذایی است.
نوبخت گفت: مقام معظم رهبری توجه ویژه ای به این طرح دارند و ایشان هفته درختکاری در اسفند ماه سال گذشته  با کاشت سه درخت فرمودند:  اگر هر ایرانی سه درخت بکارد در طول مدت چهار سال کاشت یک میلیارد درخت در کشور محقق خواهد شد.
وی همچنین گفت: با استفاده از ظرفیت های موجود در منابع طبیعی کشور و جوامع محلی و بخش خصوصی تا کنون  248 میلیون و 600 هزار اصله نهال تولید شده و با دانشگاه ها و موسسات دولتی و خصوصی تفاهم نامه های همکاری مشترک به امضا رسیده تا با مشارکت اصناف و اقشار مختلف جامعه این تکلیف و وظیفه ملی و اجتماعی اجرایی شود.
دکتر نوبخت در ادامه برهمکاری و تعامل سازنده بین حوزه علمیه و سازمان منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: ظرفیت قابل توجهی در بین حوزه های علمیه کشوروجود دارد و این توانمندی و ظرفیت می تواند در راستای فرهنگ سازی بسیار موثر واقع شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در بخش دیگری از سخنان خود در نشست با مدیر و معاونین حوزه های علمیه به موضوع جهاد تبیین از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب در موضوع «جهاد تبیین» تاکید دارند که باید زمان شناس بود چرا که اگر در زمان مشخص مسأله به درستی تبیین نشود، نه تنها تاثیری نخواهد داشت بلکه مشکلاتی را هم به دنبال خواهد آورد.
دکتر نوبخت در ادامه با بیان اینکه حوزه های علمیه بهترین مکان برای تبیین اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور است خاطر نشان کرد: ایران جزء کشورهای با پوشش کم جنگل است و ما  برای برون رفت از وضعیت موجود و داشتن محیط زیست سالم که دین مبین اسلام نیز بر آن تاکید دارند باید اقدام به کاشت درخت نماییم تا روز به روز شاهد سرسبزی ایران اسلامی باشیم.
بر اساس این گزارش، در این دیدار حجت الاسلام شفیع پور مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، شعبانیان معاون امور جنگل، احمدی مجری طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، سمیعی مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل  و نوری مشاور پارلمانی سازمان منابع طبیعی نوبخت را در سفر به قم همراهی کردند

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج