برگزاری نخستین جلسه ستاد محیط زیست و منابع طبیعی با رسانه ملی

تاریخ انتشار : 1400/10/01 - ساعت انتشار: ٢٠:٠١ - گروه خبری : اخبار قدیمی

سر انجام پس از دو سال وقفه بر اثر شیوع بیماری کرونا روز سه شنبه نخستین جلسه ستاد محیط زیست و منابع‌طبیعی با رسانه ملی، با حضور دکتر جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما و دکتر مسعود منصور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و تعدادی از مدیران شبکه‌های مختلف صدا و سیما و مدیران سازمان جنگل‌ها برگزار شد.

سر انجام پس از دو سال وقفه بر اثر شیوع بیماری کرونا روز سه شنبه نخستین جلسه ستاد محیط زیست و منابع‌طبیعی با رسانه ملی، با حضور دکتر جعفری جلوه مدیر شبکه دو سیما و دکتر مسعود منصور رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و تعدادی از مدیران شبکه‌های مختلف صدا و سیما و مدیران سازمان جنگل‌ها برگزار شد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، این نشست که در راستای فرهنگ‌سازی عمومی برای حفاظت از محیط‌زیست و منابع‌طبیعی کشور تشکیل شد، در این نشست رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: ایران قوی، اقتصاد مقاومتی، امنیت غذایی و امنیت زیستی از جمله کلمات پرمعنایی هستند که مؤلفه‌های اصلی و پایه‌های اساسی آن را آب، خاک و منابع‌طبیعی شکل می‌دهد.
مسعود منصور ایران را سرزمینی خشک و نیمه خشک برشمرد که میزان بارندگی آن یک سوم دنیاست و میزان تبخیر آب سه برابر میانگین جهانی است و در نتیجه شاهد فرسایش بالای خاک در کشور هستیم.
او در بخش دیگری از گزارش خود به رسانه ملی به وجود 40 هزار رشته قنات در کشور اشاره کرد که بر اثر خشکسالی و رفتارهای نامناسب با طبیعت، خشک شده و معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داده است.
او گفت: خشک شدن این رشته قنات‌ها روی کشاورزی و زندگی مردم روستا تأثیر مستقیم داشته و در بسیاری از روستاها موجب مهاجرت و حاشیه‌نشینی در شهرها شده است.
رییس سازمان جنگل‌ها در ادامه به نواحی رویشی کشور اشاره کرد و گفت: در حوزه جنگل‌های زاگرس بیش از 40 درصد آب شیرین تولید می‌شود و این ظرفیت و توانمندی جنگل که علاوه بر تولید اکسیژن و جذب کربن و گرد و غبار نیازمند فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی است که رسانه ملی می‌تواند در این زمینه کاری ارزشمند انجام دهد.

** مدیریت منابع‌طبیعی نیازمند مشارکت همگانی است
منصور در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: بیش از 80 درصد مساحت کشور تحت مدیریت منابع‌طبیعی است و سازمان جنگل‌ها در ستاد و 33 اداره کل منابع‌طبیعی استان‌ها و در 420 واحد شهرستانی، منابع‌طبیعی کشور را مدیریت می‌کند و در این راستا نیازمند مشارکت همگانی است.
او گفت: منابع‌طبیعی از ظرفیت‌های بسیار بالایی در کشور برخوردار است و این عرصه‌ها دارای گیاهان دارویی و صنعتی فراوانی هستند که متأسفانه این کالاهای ارزشمند بصورت خام از کشور خارج می‌شود.
این مسئول منابع طبیعی کشور در ادامه به حریق جنگل‌ها و مراتع در کشور اشاره داشت و افزود: متأسفانه حریق‌های کشور در بیرون از ایران بسیار بزرگ نمایی می‌شود این در حالی است که ماه‌ها جنگل‌ها در آمریکا، ترکیه، اسپانیا و استرالیا می‌سوزند و به این میزان که به حریق جنگل‌های ایران پرداخته می‌شود به حریق طولانی مدت دیگر کشورها پرداخته نمی‌شود.
رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در ادامه گفت: پویش ملی ایران سرسبز تنها مختص بذرکاری و نهال‌کاری نیست بلکه جنبه‌های مختلف کاری منابع‌طبیعی و محیط‌زیست را شامل می‌شود و از مزایای این پویش نسبت به پویش‌های دیگر این است که دایمی است و دارای دبیرخانه و ستاد است و از سویی دیگر این پویش مردمی است و بیش از 70 دستگاه دولتی و غیر دولتی در آن  نقش دارند.

** حفظ پوشش گیاهی از اولویت‌های رسانه ملی
مدیر شبکه دو سیما گفت: محیط زیست و منابع طبیعی اصلی‌ترین نیاز حیات بشری است و یکی از محوری‌ترین اقداماتی که در دستور کار کشور و رسانه ملی قرار دارد مسئله حفظ پوشش گیاهی است.
جعفری جلوه افزود: منابع‌طبیعی از سرمایه‌های ارزشمند کشور است و حفظ حداقل‌های موجود و به حداکثر رساندن این ظرفیت‌ها از اهدافی است که در رسانه ملی به آن پرداخته می‌شود.
وی تصریح کرد: درختکاری کار پر اهمیت و ارزشمندی است و مقام معظم رهبری سال‌های زیادی است که به این امر می‌پردازند و پویش ایران سرسبز و قوی از طرح‌های محوری است و در دستور کار رسانه ملی قرار دارد.
جعفری جلوه همچنبن گفت: وظیفه صدا و سیما هم فرهنگ‌سازی بین مردم است و هم مطالبه‌گری بین مسئولین. مطالبه از مسئولین به این جهت که وظایفی که در حیطه آنان است به خوبی قابل انجام است یا نه برای پیشبرد اهداف با موانع و مشکلاتی مواجه هستند که رسانه در این زمینه می‌تواند مطالبه‌گری نماید.
مدیر شبکه دو سیما همچنین یادآوری کرد: برای فرهنگ‌سازی در رسانه نیازمند تولید محتوا و اطلاعات از سوی سازمان جنگل‌ها هستیم و این سازمان باید با تولید تیزر، انیمیشن، لوگو و پوستر صدا و سیما را در این زمینه یاری نماید.
جعفری جلوه سرعت در اطلاع‌رسانی را مهم دانست و افزود: برنامه «نمادو»ی سیما در تمامی اقلیم و استان‌ها نماینده دارد و با یک اطلاع از سوی منابع‌طبیعی می‌تواند در عرصه حضور یافته و اقدامات انجام شده را به افکار عمومی اطلاع‌رسانی نماید.

** پویش ملی ایران سرسبز دایمی و همگانی است 
قائم مقام امور جنگل سازمان جنگل‌ها نیز در این نشست گفت: پویش ملی ایران سرسبز در سطح بیش از 6 هزار هکتار اجرایی می‌شود و بر اثر مطالعات انجام شده و مکان‌یابی‌های صورت گرفته در مناطقی که نهال‌کاری و بذرپاشی انجام می‌شود بالای 300 میلیمتر سالانه بارندگی دارد و گونه‌های کاشته شده، بومی منطقه و با نیاز آبی بسیار پایین است.
رضا بیانی همچنین افزود: سازمان جنگل‌ها بر حسب وظیفه خود سالانه 30 هزار هکتار عملیات جنگل‌کاری در راستای تقویت و غنی‌سازی جنگل‌ها در سطح کشور انجام می دهد.
او گفت: کمیته فرهنگی شورای امنیت ملی بیش از 70 دستگاه را به این پویش دعوت کرده تا با هم‌افزایی به پوشش گیاهی و سرسبزی کشور افزوده شود.
قائم مقام امور جنگل در سازمان جنگل‌ها و مراتع در ادامه از تهیه سند شجره برای پویش ملی ایران سرسبز خبر داد و افزود: این سند به همراه خود 30 سند پیوست و پشتیبان دارد که یکی از مهمترین سند آن مربوط به سند فرهنگ سازی و اطلاع‌رسانی صدا و سیماست.

 



نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here