تشکیل پرونده های قاچاق چوب و زغال جنگلی در خوزستان

تاریخ انتشار : 1401/06/08 - ساعت انتشار: ١٠:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خوزستان از تشکیل 76 فقره پرونده کشفیات چوب، استر هیزم، زغال و انواع گیاهان جنگلی غیر مجاز و قاچاق در سطح جنگل‌های استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سیدمحمد تقی سجادی در خصوص کشفیات حمل غیرمجاز در عرصه‌های منابع طبیعی توسط یگان حفاظت که از ابتدای سال تاکنون کشف شده است، اظهار کرد: کشفیات در زمینه زغال و چوب، مواردی هستند که یگان حفاظت از منابع طبیعی وظیفه دارد طبق قانون، کنترل‌های لازم را انجام دهد.

وی افزود: همچنین تقاضای ما این است افرادی که در قالب مستثنیات یا طرح‌های قانونی، زراعت چوب و یا برداشت چوب دارند، باید پروانه و مجوز حمل را از منابع طبیعی محل دریافت کنند که بعدا در مسیر دچار مشکل نشوند.

مدیرکل منابع طبیعی خوزستان در خصوص چوب‌های غیرمجاز کشف شده تصریح کرد: چوب‌های کشف شده طبق مقررات و بر اساس مزایده، واگذار و عایدات آن به حساب دولت جهت احیاء منابع طبیعی واریز خواهد شد.

سجادی در خصوص کشفیات حمل غیرمجاز در عرصه‌های منابع طبیعی توسط یگان حفاظت که از ابتدای سال تاکنون کشف شده است، گفت: از ابتدای امسال تاکنون 76 فقره پرونده در این زمینه تشکیل شده است و این پرونده‌ها شامل کشف و ضبط 31 متر مکعب چوب غیر مجاز، کشف و ضبط 1.8 استر هیزم، کشف و ضبط 7846 کیلوگرم زغال و کشف و ضبط 2507 کیلوگرم محصولات جنگلی مانند موسیر، کرفس و ... است.

وی در خصوصی آسیبی که به دلیل این تخلفات به منابع طبیعی وارد می‌شود، افزود: وقتی درختی قطع می‌شود، بوته‌ای کنده یا خاک مرتعی دچار آسیب شود، طبیعتا این خسارات باعث تشدید بیابان‌زایی و افزایش فرسایش بادی و آبی و نهایتا سبب افزایش گرد و غبار می‌شود که این عوامل تبعات ناشی از تخریب منابع طبیعی هستند.

سجادی با اشاره به قانون بهره‌برداری از منابع جنگلی اظهار کرد: در ماده 3 قانون حفاظت، عنوان شده است که بهره‌برداری از منابع مانند جنگل‌ها، مراتع و بیشه‌های طبیعی و اراضی جنگلی ملی‌شده توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی به منظور استحصال چوب، هیزم و زغال باید طبق طرحی به عمل آید که به تصویب سازمان جنگلبانی رسیده باشد و این سازمان با رعایت مفاد طرح‌های مصوب، پروانه بهره‌برداری صادر خواهد کرد.

مدیر کل منابع طبیعی خوزستان در خصوص مقابله با حریق در منابع طبیعی استان تصریح کرد: برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع اقداماتی شامل احداث پایگاه‌های اطفاء حریق و ایجاد ادوات، تجهیزات و زیرساخت‌های اطفاء حریق در راستای حفاظت از جنگل‌ها و مقابله با حریق انجام می‌شود.

وی افزود: بخش دیگر حفاظت، مقابله با آفات و بیماری‌ها است که از سال گذشته تا سال جاری، همکاران ما در حوزه حفاظت بیش از 540 هزار هکتار از عرصه‌های جنگلی استان را پایش کردند و در سطح 9 هزار هکتار از این عرصه‌ها جهت مقابله با آفت پروانه جوانه‌خوار بلوط و در 9 هزار هکتار جهت مقابله با آفت پروانه سفید بلوط، محلول پاشی صورت گرفته و همچنین در حال حاضر عملیات مقابله با ملخ نیز در حال انجام است.

سجادی ادامه داد: خوزستان، استانی است که ممکن است در آن به نوعی انگیزه تخلف به دلیل بحث‌های توسعه کشاورزی، بحث‌های مرتبط با معدن کاری و ... وجود داشته باشد. البته بعضی‌ها دارای مجوز هستند، اما خارج از محدوده مجوز نیز ممکن است اتفاقاتی صورت گیرد و این موضوعی است که می‌تواند به عنوان تخلف ثبت شود که قاعدتا عوامل یگان حفاظت از منابع طبیعی، کنترل‌های لازم را برای مقابله با تخلفات انجام می‌دهند، اما چون گستردگی استان زیاد است، ممکن است مواردی با تاخیر انجام شود، اما اقدامات لازم و مد نظر قانون در این راستا انجام می‌گیرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here