محلول پاشی 15500 هکتار از جنگل‌های آفت زده کهگیلویه و بویراحمد

تاریخ انتشار : 1401/06/13 - ساعت انتشار: ٠٨:١٣ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد از محلول پاشی 15 هزار و 500 هکتار از جنگل‌های این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط خبر داد.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- سعید جاوید بخت اظهار داشت: سال گذشته و امسال در مجموع 15 هزار و 500 هکتار از جنگل‌های آفت زده این استان علیه آفت جوانه خوار بلوط محلول پاشی شده است.

وی با اشاره به اینکه 86 درصد کهگیلویه و بویراحمد منابع طبیعی است، گفت: این استان افزون‌بر 874 هزار هکتار جنگل دارد که 56 درصد وسعت استان را تشکیل می‌دهد.

جاوید بخت ابراز کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد 16 درصد جنگل های زاگرس و 23 درصد منابع آبی زاگرس را در اختیار دارد و دلیل جود 23 درصد منابع آبی زاگرس در استان جنگل بوده که حفظ آن‌ها به نوعی عملیات آبخیزداری محسوب می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: عملیات آبخیزداری در دولت سیزدهم ویژه دیده شده است و برنامه ها و کارهای زیادی برای توسعه آن انجام گرفته و یا در حال انجام است.

جاوید بخت با تشریح برنامه‌های دولت سیزدهم در راستای حفظ و صیانت از جنگل‌ها، یادآور شد: طرح توسعه جنگل‌های زاگرس با داشتن منابع اعتباری در دستور کار استان‌ها قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات بلوط با توجه به سرانه بالای جنگل های بلوط و با هدف صیانت از جنگل‌های بلوط در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی می‌شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت : تاکنون 35 میلیارد تومان برای مبارزه با آفات جنگل های کهگیلویه و بویراحمد مصوب شده که امید است هر چه زودتر تخصیص یابند.

جاوید بخت ادامه داد: 6 میلیارد تومان برای مبارزه با آفت بلوط در استان از سال 1400 تاکنون هزینه شده است و 14 هزار و 900 هکتار محلول پاشی عرصه‌های جنگلی انجام گرفته است.

وی یادآور شد،: امسال نیز 600 هکتار محلول پاشی شد که در مجموع 15 هزار و 500 هکتار در نواحی مختلف محلول پاشی انجام گرفته است.

جاوید بخت با اشاره به اینکه 350 هزار هکتار پایش جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد صورت گرفته که 220 هزار هکتار آن در منطقه گرمسیری بوده است، خاطرنشان کرد: 2.5 میلیون متر مکعب حجم عملیات آبخیزداری استان است.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: 2.5 میلیون متر مکعب مجموع حجم عملیات سازه‌های آبخیزداری استان شامل گابیون، سنگ سیمان و موارد دیگر است.

جاویدبخت بیان کرد: در یک سال اخیر افزون بر 48 هزار متر مکعب در سطح 16 هزار و 400 هکتار فعالیت آبخیزداری در عرصه‌های مختلف استان انجام شده است.

به گفته جاویدبخت عملیات آبخیزداری مزیت‌های بسیار دارد که شامل کنترل فرسایش، حفظ آب و خاک، افزایش عمر مفید سدها، بهبود معیشت مردم و غیره می شود.

وی ادامه داد: در سیلاب اخیر در استان 25 سازه آبخیزداری سه میلیون متر مکعب سیلاب به صورت مستقیم را کنترل کردند و جلو بخشی از خسارات احتمالی را گرفت

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: گرچه منابع و نیروهای انسانی این اداره کل محدود بوده اما اقدامات خوبی در خصوص مهار آتش سوزی‌ها امسال صورت گرفته است.

جاوید بخت ابراز کرد: تاکنون 116 هکتار از عرصه‌های طبیعی آتش سوزی صورت گرفته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که یک هزار و 300 هکتار بوده کاهش چشمگیری داشته است.

وی عنوان کرد: نسبت به توپوگرافی استان و شرایط منطقه تعداد نیروهای منابع طبیعی در عرصه‌های جنگلی محدود هستند با این حال در مهر آتش سوزی‌ها با مشارکت مردم و مسئولان موفق عمل کرده‌ایم.

مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: حمل زغال به عنوان یک کالای قاچاق جرم محسوب می‌شود و در سال گذشته 37 هزار کیلوگرم زغال در استان کشف شد.

جاویدبخت بیان کرد: کشف این میزان زغال در استان جای نگرانی دارد و باید اقدامات مقابله‌ای بیشتری از جمله فرهنگ سازی در جامعه صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: این میزان زغال در گشت‌های مختلف در عرصه‌های منابع طبیعی استان به وسیله قرق بانان کشف و ضبط شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: در سال گذشته 160 هکتار و امسال 72 هکتار از اراضی ملی از دست سودجویان آزاد و رفع تصرف شده است.

جاویدبخت با بیان اینکه توسعه گیاهان دارویی در استان در دست اجرا بوده و امسال 34 تن شیرابه در اراضی ملی استان با مشارکت مردم تولید می‌شود، افزود: پنج هزار و 200 هکتار در خصوص توسعه گیاهان دارویی مشارکتی در استان با مردم انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه درآمد حاصل از شیرابه گیاهان دارویی بسیار زیاد بوده و به صرفه اقتصادی است گفت: 600 میلیارد تومان طرح در حوزه منابع طبیعی در استان مطالعه شده و آماده اجرا است و همچنین 500 هزار هکتار ظرفیت اجرای عملیات آبخیزداری را دارد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here