خراسان رضوی/ آبخیزداری، ناجی کشور در بحران خشکسالی

تاریخ انتشار : 1401/08/24 - ساعت انتشار: ١٦:٠٥ - گروه خبری : اخبار استان

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی تأکید کرد: اجرای پروژه های متنوع آبخیزداری می تواند به عنوان ناجی در بحران دو دهه خشکسالی خراسان رضوی نقش به سزایی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- محمود پوراکبر با بیان این خبر افزود: شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک استان موجب بوجود آمدن مشکلات فراوانی برای خراسان رضوی گردیده که می توان به کاهش آب های ذخیره شده پشت سدها و آب های زیرزمینی اشاره کرد .

وی اظهار کرد: با توجه به تجارب مفید و موثر در آبخیزداری و آبخوانداری استان اداره کل توانایی جذب اعتبار بین 1000 تا 2000 میلیارد ریال را در طول سال  جهت  اجرای پروژه های بیولوژیکی و مکانیکی دارد تا ضمن حفظ خاک، بتوانیم نزولات جوی (برف و باران) که از طریق رواناب ها از دسترس خارج می شود، با مدیریت صحیح به لایه های زیرزمینی هدایت و  نفوذ کند.

وی با تاکید بر ضرورت و اجرای پروژه ها ی آبخیزداری یادآور شد: اجرای این پروژها، کشور را از حیث حفظ خاک، پوشش گیاهی و نفوذ تدریجی آب به سفره های زیر زمینی برای سالیان متمادی بیمه  می نماید.

وی به پروژه های مهم و اثر گذار اجرا شده در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: اجرای بند خاکی حوزه  سبه شهرستان ششتمد، بند خاکی حوزه بید شهرستان جوین و بند سنگ ملاتی حوزه شهری شهرستان جغتای، بندخاکی حوزه گلبو و نصیر آباد در نیشابور، بند خاکی حوزه کسرینه کاشمر و تورکینست حوزه همت آباد شهرستان مه ولات نمونه های بارزی از فعالیت های آبخیزداری در این استان می باشد.

معاون آبخیزداری اداره کل خراسان رضوی اضافه کرد: مدیریت رواناب ها به  کاهش خسارت به تاسیسات شهری و روستایی، کاهش مهاجرت روستائیان به شهرها و نهایتاً افزایش درآمد روستانشینان کمک شایانی می کند.

پوراکبر خاطر نشان کرد: هم اکنون در سطح استان 1310 زیر حوزه مستعد جهت اجرای پروژه های آبخیزداری وجود  دارد که از این میزان بیش از 308 زیر حوزه در قالب مطالعات مشارکت مردمی و مطالعات تفضیلی اجرایی، مطالعه شده که مابقی حوزه ها نیز نیازمند اعتبار برای انجام مطالعات است.

وی به مزیت های پروژه های آبخیزداری در تعدیل سیل، کاهش حمل رسوبات به پشت سدها و همچنین حفظ تاسیسات زیر بنایی اشاره نمود و اظهار کرد: پروژه های آبخیزداری موجب بالا بردن زمان تمرکز و ضریب زبری حوزه ها شده که این امر موجب می شود تا سرعت سیلاب کاهش یافته و فرصت کافی جهت نفوذ به سفره های زیر زمینی را داشته باشند

معاون آبخیزداری یادآور شد: سازه های ایجاد شده علاوه بر رسوب مواد معلق در سیلاب باعث تثبیت آبراهه ها شده و از فرسایش و حمل رسوبات بیشتری جلوگیری می کند.

در پایان پوراکبر گفت: افزایش درآمد روستانشینان و کاهش مهاجرت آنها به شهرها یکی دیگر از مزیت های اجرای فعالیت های آبخیزداری است که درخواست های متعدد و فراوان روستائیان موید آن می باشد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here