قزوین/طرح کاشت 10میلیون اصله نهال در استان قزوین اجرا می شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: در راستای کاهش آلایندگی های کربنی و سالم سازی محیط زیست طرح کاشت 10 میلیون اصله نهال کم آب بر در مدت چهارسال در استان اجرایی می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از برنا؛ محسن قاسم زاده در خصوص اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور برای سالم سازی محیط زیست اظهارداشت: ایران با عضویت در کنوانسیون تغییر اقلیم به اجرای برنامه های حفظ محیط زیست متعهد است و در این راستا با توجه به افزایش آلاینده های گازهای گلخانه ای همه کشورهای عضو متعهد شده اند با کاشت نهال با کربن ایجاد شده در زمین مقابله کنند.
وی اضافه کرد: تا سال 2030 بایستی کربن بیش از حد ایجاد شده در کره زمین کنترل شود و چون ایران نیز در ردیف 10 کشور تولیدکننده کربن و رده 42 در میان کشورهای ترسیب کننده کربن قرار دارد باید برای کاهش آلایندگی ها اقدام کند.
قاسم زاده بیان کرد: در کنار تولید کربن که اجتناب ناپذیر است باید بتوانیم ترسیب کننده کربن نیز باشیم و یکی از راههای آن کاشت نهال در حد وسیع است تا جوابگوی سازمانهای بین المللی هم باشیم.
وی اظهارداشت: کشور ترکیه متعهد شده تا 4.5 میلیارد اصله، کشور پاکستان 7 میلیارد اصله، عربستان 7 میلیارد اصله و چین 10 میلیارد اصله نهال را غرس کند.
قاسم زاده اضافه کرد: سرانه فضای سبز در جهان حدود 8 هزار مترمربع و در ایران حدود 2 هزار مترمربع است که طرح مردمی کاشت یک میلیار اصله نهال در کشور در این راستا تعریف شده است.
کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور در 4 سال
مدیرکل منابع طبیعی استان قزوین اظهارداشت: با تاکید مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی بایستی پوشش گیاهی و توسعه فضای سبز جدی گرفته شود و افزایش سرانه فضای سبز تا چهار برابر در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: در راستای مقابله با آلاینده های زیست محیطی و کاهش میزان کربن تولید شده طرح مردمی کاشت 10 میلیون اصله نهال در مدت 4 سال در استان قزوین عملیاتی می شود.
قاسم زاده یادآورشد: در اجرای این طرح بایستی سالانه 2 میلیون و 500 هزار اصله نهال در مناطق مختلف استان با استفاده از آب موجود کاشته شود.
وی اضافه کرد: گونه های کاشته شده شامل بادام تلخ، سنجد، عناب، آلوچه و آلبالوی وحشی، بادام کوهی و زرشک خواهد بود و گروهی نیز از انواع جنگلی و گروهی مشترک با گونه جنگلی هستند و در مجموع گونه های کم آب بر غرس خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی در خصوص تامین آب برای اجرای این طرح گفت: آبهای بلااستفاده زیادی مانند پساب داریم که می توانیم در اجرای این طرح از آنها استفاده کنیم برای نمونه شرکت آرین فولاد بیش از دو هزار مترمکعب پساب دارد که در این طرح استفاده خواهد شد و یا پساب هایی که در گاوداری و مراکز صنعتی داریم بهترین منبع برای آبیاری درختان است.
وی اظهارداشت: گون های مورد استفاده میزان آب بری بسیار کمی دارند و برخی دامداری ها نیز پساب هایی دارند که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
قاسم زاده اضافه کرد: در شبکه شاد با تفاهم نامه ای که با آموزش و پرورش منعقد شده این طرح تبلیغ می شود و از سوی اداره منابع طبیعی بذر و گلدان در اختیار دانش آموزان و فرهنگیان قرار می گیرد و در یک شبکه طراحی شده از مردم کمک می گیریم تا با مشارکت آنها این طرح عملیاتی شود.
وی در خصوص گستره اجرای این طرح بیان کرد: کاشت نهال می تواند در منازل مسکونی، اردوگاههای تفریحی، پادگان ها، مدارس، رستورانهای بین راهی، همه مراکز عمومی و شهرداری ها صورت گیرد.
قاسم زاده اظهارداشت: در حال حاضر 500 هزار اصله نهال تولید و آماده توزیع در هفته منابع طبیعی شده و برای سال آینده نیز تعداد 2 میلیون و 500 هزار اصله نهال توزیع خواهد شد
وی بیان کرد: برای تامین نهال در اجرای این طرح، نهالستان سبحان در تاکستان با وسعت 14 هکتار فعال شده و در کنار آن چند واحد صنعتی در راستای مسئولیت های اجتماعی مشارکت دارند و شرکت تیراژه نیز یک میلیون اصله نهال و گلدان و شرکت آرین فولاد 400 هزار هکتار اصله را تامین خواهد کرد.
قاسم زاده افزود: این نهال ها در دو شکل گلدانی و ریشه لخت تولید می شود و در این راستا پویش« هر شهید یک اصله نهال» نیز اجرا شد که سه هزار اصله نهال را از گونه های سوزنی برگ که همیشه سبز و سریع الرشد هستند را توزیع کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: در اجرای این طرح مردمی از خیرین، شرکت ها، ارگانها و سمن ها و واحدهای صنعتی درخواست همکاری داریم تا به رسالت اجتماعی خود در سالم سازی محیط زیست عمل کنیم.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |