رییس سازمان مدیریت بحران کشور:حفظ آب و خاک ،کاهش مهاجرت را به همراه خواهد داشت

تاریخ انتشار : سه شنبه ٦ تير ١٤٠٢ - ساعت انتشار: ٠٨:٤٥ - گروه خبری : اخبار استان

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اگر جغزافیای مناسب برای زندگی نباشد مردم مهاجرت می کنند و حفظ آب و خاک،کاهش مهاجرت را به همراه خواهد داشت.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اگر جغزافیای مناسب برای زندگی نباشد مردم مهاجرت می کنند و حفظ آب و خاک،کاهش مهاجرت را به همراه خواهد داشت.

 

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، محمد حسن نامی امروز – دوشنبه- پنجم تیرماه در همایش "مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، حکمرانی منابع طبیعی و توسعه پایدار" که با هدف " هم افزایی برای حکمرانی متعالی سرزمین" برگزار شد، افزود: ۴۴ مخاطره از ۶۴ مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساز در جهان در ایران رخ داده و در یک دهه اخیر سیلاب بیشترین خسارت اقتصادی را به کشور تحمیل کرده است.
وی افزود: ۸ کانون ریزگرد از کل کانون‌ها در عراق است و بیشتر این تغییرات اقلیمی در زمان صدام حسین در این کشور رخ داد. بنابراین برای رسیدن به اهداف در پایداری سرزمین حفظ خاک در اولویت نخست و در ادامه حفظ منابع آب است.

وی گفت: حفظ آب و خاک کشور تنها بر عهده سازمان منابع طبیعی نیست بلکه باید در این زمینه تقسیم کار شده و سهم سازمان ها، شرکت ها و صنایع در این میان تعیین شود.

  او گفت: افغانستان بر اساس یک قرارداد باید سهم آب هیرمند را  تحویل ایران می‌داد که خلف وعده کرد و از نیمه دوم سال گذشته و تا امروز یک متر مکعب آب وارد سد دوستی نشده است. ما باید برای پایداری آب در کشور از طریق دریاها اقدام کنیم.
نامی از تشکیل قرارگاه مردمی خبر داد و گفت: در این قرارگاه صنعتگران و بهره برداران می‌توانند ۶ تا ۹ درصد از درآمد خود را در قالب مسئولیت اجتماعی به مصرف حفظ منابع آب و آبخیزداری هزینه شود.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اهمیت توجه به آمایش سرزمین گفت: علاوه بر اشکالات مهندسی در ساخت‌وساز، تغییر کاربری و برهم زدن تعادل زمین  نیز می‌تواند ایمنی ساختمان و جان مردم را به خطر بیندازد.
نامی گفت: چین نخستین کشوری بود که آمایش ملی را در کشور خود انجام داد و تمامی پیوست های مربوط به سرزمین را در آمایش ملی گنجانده است.
این مقام مسوول ضمن تاکید بر اجرای فوری آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار از اراضی کشور، بر لزوم استفاده از فناوری‌های جدید و آمایش علمی تاکید کرد و افزود: عدم تعادل جغرافیایی از دیگر مسائلی است که باید اصلاح شود..

نامی در خاتمه سخنان خود در همایش مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز، حکمرانی منابع طبیعی و توسعه پایدار از ایجاد سازمان مدیریت بحران هوشمند با استفاده از هوش مصنوعی خبر داد.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج