سخنرانی مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس

تاریخ انتشار : 1404/03/07 - ساعت انتشار: ١١:٥٧ - گروه خبری : اخبار سازمان

زاگرس معرض خطر، نیاز به مدیریت جامع و حمایت بین‌المللی جنگل‌های زاگرس که کانون حیات برای زاگرس نشینان محسوب می‌شوند، با بحرانی جدی دست و پنجه نرم می‌کنند. کارشناسان و مسئولان بر این باورند که رویکردهای فعلی مدیریت این عرصه‌های طبیعی دارای اشکالات اساسی است که نیازمند بازنگری فوری است.

سخنرانی آقای مسجدی نماینده ویژه رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس
 
 زاگرس معرض خطر، نیاز به مدیریت جامع و حمایت بین‌المللی
جنگل‌های زاگرس که کانون حیات برای زاگرس نشینان محسوب می‌شوند، با بحرانی جدی دست و پنجه نرم می‌کنند. کارشناسان و مسئولان بر این باورند که رویکردهای فعلی مدیریت این عرصه‌های طبیعی دارای اشکالات اساسی است که نیازمند بازنگری فوری است.
 
یکی از دلایل اصلی وضعیت نامطلوب زاگرس، "بخش‌نگری" در مدیریت است.
 
سازمان منابع طبیعی به تنهایی مسئولیت حفظ این پهنه وسیع را بر عهده دارد، در حالی که برای حفظ این منابع حیاتی، مشارکت همه‌جانبه جامعه ضروری همچنین، قوانین موجود به جای تسهیل مشارکت مردمی، محدودیت‌هایی را ایجاد کرده‌اند. تأکید می‌شود که نگهداری جنگل باید با حضور و مشارکت مردم صورت گیرد و دولت باید با ارائه خدمات و گره زدن منافع مردم با منابع ملی، حس مسئولیت‌پذیری عمومی را تقویت کند.
 
گذار از "سازمان‌محوری" به "جامعه‌محوری"
 
برای برون‌رفت از این چالش، لازم است رویکرد مدیریت از یک "عرصه سازمان" به "کل عرصه جامعه" تغییر یابد. این بدان معناست که به جای تمرکز بر حضور فیزیکی نیروهای حفاظتی (مانند "یک مامور برای هر درخت")، باید بستر مناسب برای مشارکت فعال مردم و افزایش آگاهی عمومی فراهم شود.
 
در همین راستا، همایشی در تیرماه پیش رو برای بررسی و حل مشکلات زاگرس برگزار خواهد شد. در این همایش، بر لزوم همکاری و هم‌افزایی تمامی ادارات و سازمان‌های مرتبط با معیشت مردم تأکید می‌شود؛ چرا که در صورت عدم توجه به این مهم، اولین آسیب‌ها متوجه منابع طبیعی خواهد بود. همچنین، اطلاع‌رسانی گسترده به مردم و افکار عمومی برای افزایش حساسیت و درک بحران زاگرس، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
 
علاوه بر این، مسئولان خواستار کمک‌های فنی و مالی از مجامع بین‌المللی برای برون‌رفت از چالش‌ها و مشکلات موجود در زاگرس هستند.
آمارها نشان می‌دهد که ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها در حوزه زاگرس منشأ انسانی دارند که این موضوع بر اهمیت افزایش آگاهی عمومی، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای حفظ این میراث طبیعی تأکید می‌کند.
 
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here