سیاه منصور، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان:
زندگی مردم به زاگرس وابسته است

تاریخ انتشار : 1404/03/07 - ساعت انتشار: ١٢:٥٣ - گروه خبری : اخبار سازمان

باشت زباله در جنگل‌ها را از جمله معضلات بصری و زیست‌محیطی برشمرد و اظهار داشت: "جنگل‌ها جای زباله نیست؛ وجود انباشت زباله‌ها جنگل‌ها را زشت کرده است." او با تأکید بر مسئولیت متقابل در قبال زاگرس، بیان کرد: "ما مدیون زاگرس هستیم؛ اگر قدمی مثبتی برای زاگرس برداریم، زاگرس مدیون ما خواهد بود."

سیاه منصور، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان لرستان، با تأکید بر اهمیت بی‌بدیل رشته‌کوه زاگرس، نسبت به چالش‌های فزاینده‌ای که این منطقه حیاتی را تهدید می‌کند، هشدار داد. 
وی زاگرس را مهاجرپذیر دانست و تصریح کرد: "تنوع زیست گیاهی و جانوری زاگرس بی‌نظیر است. اگر زاگرس نباشد، به جز شمال، تنها دشتی کویری خواهیم داشت."
منصور بر لزوم توجه به انسان‌ها و نیازهایشان تأکید کرد و گفت: "زندگی مردم به زاگرس وابسته است." او با اشاره به محدودیت نیرو و امکانات در بخش منابع طبیعی، خاطرنشان کرد که حفاظت از این منابع تنها وظیفه یک نهاد نیست، بلکه یک وظیفه همگانی است. وی افزود: "منابع طبیعی را نباید تنها گذاشت و آموزش در این بخش باید به حوزه کشاورزی نیز تعمیم یابد.
این عضو هیئت علمی، انباشت زباله در جنگل‌ها را از جمله معضلات بصری و زیست‌محیطی برشمرد و اظهار داشت: "جنگل‌ها جای زباله نیست؛ وجود انباشت زباله‌ها جنگل‌ها را زشت کرده است." او با تأکید بر مسئولیت متقابل در قبال زاگرس، بیان کرد: "ما مدیون زاگرس هستیم؛ اگر قدمی مثبتی برای زاگرس برداریم، زاگرس مدیون ما خواهد بود."
سیاه منصور به مشکلات موجود در بخش تحقیقات اشاره کرد و گفت: "وظیفه ما این است که مطالب را درک کنیم و به صورت دستورالعمل اجرایی، کاربردی و تخصصی در اختیار بهره‌برداران قرار دهیم.
وی تولید زغال را یک چالش بزرگ برای حوزه زاگرس دانست و خواستار اعلام حفاظتی جنگل‌های زاگرس شد.
او همچنین به دو تهدید بزرگ پیش رو اشاره کرد: "فشار بیش از حد دام و حجم عظیم آتش‌سوزی‌ها که از ۲۰ روز دیگر با برداشت محصولات کشاورزی آغاز می‌شود." منصور با ابراز نگرانی از آسیب‌پذیری جنگل‌ها در عملیات اطفاء حریق، تأکید کرد که در این فرایند، بیشترین آسیب‌ها و تهدیدها متوجه جنگل‌ها می‌شود.
نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here