عملکرد منابع طبیعی استان گلستان در برنامه اقدام سال ۱۴۰۰ مورد بررسی قرار گرفت

تاریخ انتشار : 1400/06/30 - ساعت انتشار: ١٣:٤٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

در دهمین جلسه ستاد بررسی عملکرد برنامه اجرایی سال 1400، اقدامات منابع طبیعی استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت.

در دهمین جلسه ستاد بررسی عملکرد برنامه اجرایی سال 1400، اقدامات منابع طبیعی استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان جنگل‌ها، عصر روز دوشنبه، دهمین جلسه بررسی عملکرد برنامه اجرایی سال 1400 با حضور دکتر مسعود منصور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور و مدیران عضو ستاد در محل سالن جلسات این سازمان برگزار و عملکرد منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت.
رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این جلسه گفت: گلستان کلکسیونی از بخش های مختلف از جمله جنگل، مرتع، بیابان، تالاب و دشت و صحراست و منابع طبیعی استان در همه ابعاد تا حد قابل توجهی پیشرفت داشته است.
منصور تاکید کرد: همه پروژه هایی که در منابع طبیعی اجرایی می شود چه در زمینه جنگل، چه مرتع و چه بیابان باید دارای نقشه مکان محور بوده تا قابل استناد و ارائه باشد.

 

او افزود: عرصه های منابع طبیعی بسیار گسترده است و اقدامات زیادی در اقصی نقاط کشور انجام شده است اما مطابق آنچه که انجام شده به جامعه انعکاس داده نشده است.
منصور همچنین به نقش روابط عمومی در انعکاش عملکرد منابع طبیعی به افکار عمومی اشاره کرد و افزود: ابعاد تخصصی منابع طبیعی باید پررنگ دیده شود و مدیران و کارشناسان با حضور در مجامع مختلف و شورای اداری استان ها توانمندی ها و کارکردهای منابع طبیعی را مطرح کنند.
او گفت: گزارش شده است که دو روستا در استان گلستان بخاطر فرسایش خاک و پدیده گالی در آستانه جابجایی بوده و مردم روستا در حال مهاجرت بوده اند اما منابع طبیعی توانست با انجام عملیات آبخیزداری از جابجایی و مهاجرت روستاییان جلوگیری نماید، خب این اقدامات و کارکردهایی که منابع طبیعی و به طبع آن آبخیزداری انجام داده است ضرورت دارد  به آحاد جامعه و مسئولین گفته شود.
رییس سازمان جنگل ها از مدیران منابع طبیعی استان ها خواست هنگام حضور در سازمان برای ارائه گزارش عملکرد، نماینده ای از سمن ها یا تعاونی ها و انجمن ها را با خود همراه کرده تا با حضور در جلسه مشکلات و چالش هایی که در بخش منابع طبیعی وجود دارد یادآور شوند.
بر اساس این گزارش، دقت در عقد قرارداد با پیمانکاران در طرح های منابع طبیعی، مستند سازی و اطلاع رسانی از عملکرد پروژه ها، پیگیری آموزش ماموران منابع طبیعی و ضابطین خاص در دادگستری استان ها و لحاظ نمودن ترسیب کربن در پروژه های جنگل، مرتع و بیابان از جمله مواردی بود که رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در این نشست بر آن تاکید داشت.   
در این نشست مدیر کل منابع طبیعی استان گلستان که معاونین فنی و حفاظت او را همراهی می کردند گزارشی جامع از اقدامات منابع طبیعی استان را در بخش های مختلف ارائه کرد.

 

رحیم لطفی مدیر کل منابع طبیعی استان گفت: گلستان در اجرای آبخوانداری شهری اقدامات خوبی را انجام داده و پروژه الگویی – عملیاتی آبخوانداری شهری را تحت عنوان استحصال آب باران در محوطه اداره کل اجرایی کرده که آبخوان ها به شکل مستقیم از طریق چاه تغذیه می شود.
او همچنین به وجود 72هزار هکتار از عرصه های بیابانی استان در منطقه داشلی برون اشاره کرد و گفت: گلستان در زمینه ترسیب کربن سرآمد است و مشارکت مردمی خوبی در حوزه بیابان زدایی استان وجود دارد.
وی تصریح کرد: در اجرای پروژه های الگوی مشارکتی در بیابان اقداماتی همچون اجرای کمر بند سبز حفاظتی، اجرای پروژه مالچ پاشی و استفاده از کاه و کلش برای جلوگیری از تبخیر آب استفاده شده است.
لطفی اضافه کرد: در الگوی مشارکتی عرصه های بیابانی استان عمدتاً جوامع محلی، بهره برداران عرفی و بنگاه های اقتصادی و کارخانجات مجاور طرح نقش و مشارکت داشته و علاقه مند به احیای این عرصه ها هستند.
این مدیر منابع طبیعی در ادامه به اقدامات حفاظتی در منابع طبیعی استان اشاره کرد و گفت: علاوه بر ساماندهی نیروهای حفاظتی و خودروهای گشت و مراقبت، 6 دوربین برای پایش حریق و جلوگیری از قاچاق چوب در مناطق بحانی و منتهی به جنگل در گلستان  نصب و راه اندازی شده است.
 گفتنی است سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در سال 1400 برنامه‌ای تدارک دیده که در ذیل سه عنوان "تولید"، "پشتیبانی" و "مانع‌زدایی" 14 اقدام راهبردی را اولویت‌گذاری کرده و در جلسات هفتگی به صورت مستمر پیشرفت استان‌ها را رصد می‌کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here