تهران/هزار هکتار از کمربند سبز پایتخت جنگل کاری شد

تاریخ انتشار : 1400/10/26 - ساعت انتشار: ١٣:٤٠ - گروه خبری : اخبار قدیمی

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اجرای طرح ۱۳۰ هکتاری کمربند سبز پایتخت گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار از این مراتع جنگل کاری شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با اشاره به اجرای طرح ۱۳۰ هکتاری کمربند سبز پایتخت گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار از این مراتع جنگل کاری شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- علینقی حیدریان افزود: از مجموع ۱۰ هزار هکتار مراتعی که جنگل‌کاری شده بیش از ۳ هزار هکتار آن توسط منابع طبیعی انجام و مابقی آن توسط شهرداری، سازمان بوستان ها و دستگاه های نظامی انجام شده است.

وی با بیان اینکه با شهرداری و دستگاه های نظامی به دنبال اجرای کامل جنگل کاری خط اول کمربند سبز تهران واقع در شمال تهران هستیم، ادامه داد: این کمربند نیاز به آبیاری و حفاظت دارد و با وجود هزینه بر بودن ارزشمند است چراکه تهران به فضای سبز نیاز دارد.

حیدریان خاطرنشان کرد: طبق قانون ساخت و ساز در ارتفاع بالای هزار و ۸۰۰ ممنوع است و برای جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز و کوهخواری بخشی از طرح کمربند سبز پایتخت در این مناطق در حال اجرا است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اذعان داشت: با توجه به اقدامات اجرایی و حقوقی که از سوی دادستانی و قوه قضائیه در عرصه منابع طبیعی صورت گرفته تصرفات اراضی ملی نسبت به سنوات گذشته بسیار کاهش یافته است و اراضی تصرف شده با دستور دادستان بی درنگ رفع تصرف می‌شود.

حیدریان افزود: با تدابیری که از سوی متولیان امر در راستای حفظ اراضی صورت گرفته از ۲۸ اسفندماه سال گذشته تا ۱۴ فروردین ماه امسال حتی یک متر از اراضی ملی تصرف نشد که این یک اتفاق بی سابقه است.

به گفته وی در نظم بخشی که در حوزه یگان به وجود آمده استان تهران در ۳۰ بلوک حفاظتی تقسیم شده و برای آنها شناسنامه تهیه می شود تا وضعیت بلوک ها، میزان زمین های ملی، تخریب های صورت گرفته، میزان تصرفات مشخص شود و بتوانیم اراضی ملی  را ساماندهی کنیم.

حیدریان با بیان اینکه ۸۵ درصد از استان تهران عرصه منابع ملی است، یادآور شد: تعداد نیروهای یگان ما با استاندارد جهانی همخوانی ندارد باید در این خصوص برنامه ریزی شود.

وی با تاکید بر اینکه در حال تهیه یک طرح جامع حفاظتی هستیم، ابراز امیدواری کرد: با این طرح و با پشتیبانی دادستان ها، قضات و دستگاه های اجرایی بتوانیم تصرفات منابع ملی را به صفر برسانیم.

دستاوردهای کمربند سبز شمال تهران برای پایتخت‌نشینان 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران می‌گوید: به جز باغ و ملک شهروندان در این محدوده، نقاط دیگر دامنه جنوبی البرز با درختکاری به هم متصل شده‌ و وقتی به شمال تهران نگاه کنیم این کمربند به‌ صورت لکه‌های سبز دیده می شود در درجه اول تلطیف هوا و پس از آن جلوگیری از گسترش بی‌رویه ساخت‌وساز به طرف شمال تهران و حفظ و نگهداری فضای سبز بالادست تهران به‌عنوان دامنه جنوبی البرز از دستاوردهای این طرح بشمار می آید.

نوع گونه‌های گیاهی در طرح دامنه جنوبی البرز

به گفته حیدریان، با توجه به اقلیم البرز جنوبی درختان کاج و سرو در این محدوده کاشته می شود چراکه پس از ۲ سال مراقبت این درختان با اقلیم سازگاری پیدا می‌کنند و دیگر نیازی به مراقبت ندارند از سوی دیگر درختانی که مقاوم به خشکی نباشند ممکن است بعد از ۱۰ سال رسیدگی، در اثر کم‌آبی خشک شوند.

به گفته وی، با توجه به وجود ۱۱ روددره در شمال تهران، طرح آبخیزداری نیز لازم‌الاجرا است. این روددره‌ها شامل وردیج، واریج، کن، فرحزاد، اوین، درکه، ولنجک، دربند، دارآباد، گلابدره و سوهانک است، در اجرای طرح آبخیزداری با توجه به امضای تفاهمنامه با شهرداری، از توان شهرداری در این خصوص نیز استفاده می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران با بیان اینکه کارهای آبخیزداری با طرح و نظارت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و با اجرای شهرداری پیش می‌رود می افزاید: با توجه به مطالعات انجام شده در دامنه جنوبی البرز تقریبا هزار و ۲۰۰ سازه آبخیزداری باید ساخته شود.

حیدریان با اشاره به اینکه در دهه اخیر ۷۰۰ سازه آبخیزداری ساخته شد و مشارکت شهرداری در پیشبرد این طرح کمک‌کننده است، ادامه داد: سازه‌هایی که در سال‌های ۱۳۸۸، ۱۳۸۹ و ۱۳۹۰ ساخته شده به دلیل جمع شدن رسوبات باید اصلاح شوند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here