گلستان/پروژههای آبخیزداری در 300 هزار هکتار از عرصههای گلستان در حال اجراست
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از اجرای پروژههای آبخیزداری در 300 هزار هکتار از عرصههای طبیعی استان خبر داد و گفت: با تکمیل این پروژهها میزان اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف مهار و مدیریت سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک به حدود یک میلیون هکتار میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از ایرنا-عبدالرحیم لطفی اظهارداشت: باتوجه به تغییرات اقلیمی سالهای اخیر، گلستان در سالهای 80، 81 و 84 و در ادامه 97 و 98 شاهد سیلابهای مکرر به ویژه در فصل تابستان بود.
وی یکی از شاخصههای بارندگی تابستان را شدت بالا و زمان کوتاه اعلام کرد و ادامه داد: این نوع از بارندگی اغلب منجر به جریان یافتن سیلاب همراه با چوب، سنگ، خار و خاشاک و رسوبات میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان افزود: علاوه بر اینکه اداره کل هواشناسی به محض احتمال ورود ابرهای پربارش هشدار سطح زرد، نارنجی و یا قرمز را صادر میکند، نیروهای منابع طبیعی در حالت آماده باش قرار میگیرند و اطلاعرسانی به پیمانکاران فعال در مسیر آبراههها برای اجرای پروژههای آبخیزداری داده میشود تا مصالح و وسایل خود را از مصب رودخانه خارج کنند.
وی ادامه داد: بخش زیادی از محمولههای همراه سیلاب شامل سنگ، چوب و خار و خاشاک با اجرای پروژههای آبخیزداری به تله میافتد و این سازهها باعث کاهش نیروی برشی جریان سیلاب شده و از شدت سیلاب ها کم میکند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اظهارداشت: در مناطق شمال و شمال شرق استان بندهای خاکی با هدف حفاظت و کنترل فرسایش خندق و گالیها و جلوگیری از تخریب اماکن مسکونی و روستاهای مناطق پایین دست در جریان سیلابها اجرا شده است.
لطفی افزود: بخش زیادی از مناطق نیازمند احداث پروژههای آبخیزداری برای مدیریت و کنترل سیلابها و جلوگیری از خسارتها و تامین قسمتی از آب مورد نیاز دامداران و کشاورزان شناسایی شده و پس از انجام کار مطالعاتی در یک میلیون و 100 هزار هکتار، پیمانکاران در سطح حدود 300 هزار هکتار مشغول کار هستند.
وی تصریح کرد: پیش از این هم در 650 هزار هکتار از عرصههای طبیعی گلستان پروژههای آبخیزداری اجرا شده بود که با تکمیل 300 هکتار فعلی سطح مناطق درگیر عملیات آبخیزداری در استان به حدود یک میلیون هکتار خواهد رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان از مردم خواست این روزها با توجه به هشدارهای هواشناسی و ستاد مدیریت بحران در بحث بارندگیهای پیشرو از کوهنوردی در ارتفاعات و حضور در مصب رودخانه پرهیز کنند تا حوادثی مانند جریان سیلاب روزهای اخیر استان فارس تکرار نشود.
براساس این گزارش تاکنون 200 مورد بند خاکی، هزار و 300 مورد پروژههای گابیونی، 415 پروژههای سنگ و ملات و سرشاخه گیر و سه پروژه در قالب پخش سیلاب تاکنون در حوزه آبخیزداری این استان اجرا شده است.
گلستان با مساحت بیش از 2 میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانهای و دارای سطحی معادل یک میلیون و 335 هزار هکتار عرصه منابع طبیعی مشتمل بر 452 هزار هکتار جنگل، 862 هزار هکتار مرتع و 21 هزار هکتار اراضی ساحلی است که حدود 330 هزار هکتار از مراتع نوار مرزی این استان به دلیل خشکسالی های متوالی، پایین بودن نزولات جوی و نزدیکی به بیابان های قره قوم ترکمنستان و ضعف پوشش گیاهی در معرض بیابانی شدن شدید قرار دارد.
گلستان از شمال با کشور ترکمنستان، از جنوب با سمنان، از شرق با خراسان شمالی و از غرب با مازندران همسایه است.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |