کاشت 16 میلیون اصله نهال در عرصه‌های منابع طبیعی جنوب کرمان

تاریخ انتشار : 1401/12/14 - ساعت انتشار: ١١:٥٤ - گروه خبری : اخبار استان

به دنبال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی 4 سال، 16 میلیون اصله نهال در جنوب کرمان، تولید و در عرصه‌های منابع طبیعی کاشته می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در آئین اختتامیه هفدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران که با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و مدیران حوزه آبخیزداری کشور در محل دانشگاه جیرفت برگزار شد، درخت را بهترین نمونه بارز و طبیعی یک آبخیزدار عنوان کرد و ضمن بیان اهمیت اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و همچنین پروژه‌های آبخیزداری گفت: درختکاری و جنگل کاری در مباحث آبخیزداری به خاطر آثار و دستاورد‌های متعدد آن مثل مقابله با شدت سیل، کاهش فرسایش خاک، تولید اکسیژن، کاهش آلودگی هوا و ... از اهمیت فراوانی برخوردار است.

قاسم رحیمی نیا با بیان اینکه از مجموع سه میلیون و 85٠ هزار هکتار مساحت سطح حنوب کرمان، سه میلیون و 686 هزار هکتار آن را عرصه‌های منابع ملی تشکیل داده اند، گزارشی از وضعیت جنگل ها، مراتع و بیابان‌ها جنوب کرمان ارائه کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان با بیان اینکه سطح حوزه‌های آبخیز جنوب کرمان سه میلیون و 6٠٠ هزار هکتار است، گفت: 9٠٠ هزار هکتار از این سطح مطالعه و در سطح 5٠٠ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در حال اجرایی شدن است.

وی با اشاره به اهمیت پروژه‌های آبخیزداری در رشد و سرسبزی درختان، جنگل‌ها و مراتع افزود: با منویات مقام معظم رهبری و دستور وزیر جهاد کشاورزی و پیگیری‌های ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار است طی چهار سال آینده یک میلیارد درخت در کشور کاشت شود.

وی افزود: در راستای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی 4 سال، 16 میلیون اصله نهال در جنوب کرمان، تولید و در عرصه‌های منابع طبیعی و اراضی مستعد کاشته می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان افزایش سرانه پوشش گیاهی، تولید ترسیب کربن، مبارزه با فرسایش خاک، بهبود معیشت ساکنان و جوامع محلی، کاهش آلودگی‌های هوا، مدیریت و ذخیره آب‌های زیرزمینی را برخی از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.

رحیمی نیا با بیان اینکه بخشی از نهال‌های تولید شده در پروژه‌های منابع طبیعی، زراعت چوب و احداث بادشکن بیولوژیک اطراف مزارع استفاده می‌شود از احداث 2 هزار کیلومتر بادشکن زنده اطراف مزارع در سال 14٠2 در جنوب کرمان خبر داد و گفت: این طرح طی چهار سال و هر سال به طول 2 هزار کیلومتر اجرایی می‌شود.

هفدهمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران با تاکید بر آبخیزداری و امنیت پایدار غذایی امروز چهارشنبه در دانشگاه جیرفت پس از دو روز به کار خود پایان داد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here