۱۳۵ میلیون مترمکعب آب از سد‌های آبخیزداری بوشهر استحصال می‌شود

تاریخ انتشار : 1402/02/11 - ساعت انتشار: ١٠:٤٠ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: با اجرای طرح‌های آبخیزداری، سالانه می‌توان ۱۳۵ میلیون مترمکعب آب حاصل از بارندگی‌ها در استان را جمع‌آوری و استحصال کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی به نقل از خبرگزاری صداوسیما - عبدالحسین گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهمترین طرح‌هایی که در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به اجرا در آمده، مطالعه و اجرای طرح‌های آبخیزداری در استان بوشهر است که در مدت برنامه اول تا ششم توسعه افزون بر یک میلیون و ۱۰۲هزار هکتار از اراضی استان مطالعه و در این خصوص بیش از ۸۶۲مورد بند‌های خاکی و سنگی ملاتی در مناطق مختلف اجرا شده است.

 وی افزود: اگر میانگین سالانه بارش‌ها در استان بوشهر را ۲۵۰میلیمتر در نظر بگیریم، افزون بر ۶میلیارد مترمکعب حجم بارش استان می‌شود که اگر ۵۰درصد این میزان تبدیل به روان آب شود ۳میلیارد مترمکعب آب به صورت روان‌آب خواهیم داشت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر ادامه داد: از این میزان حجم بارش‌ها  و روان‌آب‌ها، با اجرای سد‌های آبخیزداری در صورتی که همه سد‌هایی که مطالعات آن انجام شده به اجرا درآید افزون‌بر یک میلیارد و ۲۷۵میلیون مترمکعب روان آب را می‌توان استحصال کرد که در زمان حاضر با عملیات اجرایی صورت گرفته و با فرض ۴بار آبگیری در سال، بالغ بر ۱۳۵میلیون مترمکعب میزان آب استحصالی است.

وی بیان کرد: برهمین مبنا و با توجه به میزان بارش‌های مناسبی که در سال ۱۴۰۱داشتیم، میزان آب در پشت سد‌های حوزه آبخیزداری ۸۰میلیون مترمکعب بوده است.

گرشاسبی عنوان کرد: شماری از این سد‌های آبخیزداری استان که ۶۵مورد است باید ترمیم شوند که اگر این اتفاق نیفتد بخشی از آبی که می‌تواند تجمع یابد و قابل استحصال است از دسترس خارج می‌شود.

وی عنوان کرد: مجموع عملیات اجرایی که در حوزه آبخیزداری اتفاق افتاده شامل عملیات مکانیکی، بیومکانیک، بیولوژیک و مدیریت است که با اقدامات صورت گرفته افزون بر ۲۲هزار و ۹۸۵هکتار عملیات بیومکانیک و بیش از ۹هزار و ۹۰۱هکتار عملیات بیولوژیک انجام شده که همه این عوامل و بارندگی‌هایی خوبی که داشتیم وحجم آبی که در پشت سد‌ها داشتیم موجب شده پوشش گیاهی بسیار مناسبی را در عرصه‌های مختلف داشته باشیم که موجب افزایش سبزینگی مراتع شده است.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: در کنار آن رویش گیاهان جنگلی و مرتعی نیز برای سال جاری بسیار مناسب بوده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here