چهارمحال/آفت و بیماری ۳۵ هکتار از جنگلهای بلوط را درگیر کرده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: آفات و بیماریها ۳۵ هکتار از جنگلهای بلوط ما را درگیر کرده است.
به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-اصغر احمدی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرحهای آبخیزداری در استان گفت: اقدامات حفاظتی بعد از پایش مناطق آلوده بر روی عرصههای جنگلی صورت میگیرد و امسال یکهزار هکتار در سطح پنج شهرستان جنگلی محلولپاشی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان افزود: انواع پروژههای بندهای خاکی، سازه سنگی، اقدامات بیولوژیک از منابع مختلف اعتباری دریافت کرده و در شهرستانهای لردگان، بروجن، شهرکرد، خانمیرزا، بن و اردل در دست اجراست.
وی با اشاره به اینکه مجموع اعتبارات طرحهای آبخیزداری استان از ابتدای امسال تا کنون حدود ۴۰میلیارد تومان بوده، بیان کرد: این مبلغ به صورت متعادل بین شهرستانها و بنا بر نیاز آنها تقسیم میشود تا فعالیتهای آبخیزداری انجام شود.
احمدی با تاکید بر اینکه فعالیتهای آبخیزداری در راستای جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از هدررفت آبهای فصلی و کمک به سفرههای زیر زمینی است، یادآور شد: فعالیتهایی که در سال گذشته صورت گرفت به خوبی اثبات میکند اقدامات آبخیزداری توانسته سطح فرونشست آب های زیرزمینی را تا حدودی جبران کند و در تجدید حیات آب برخی از قناتها تاثیرگذار باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری افزود: در رابطه با جنگلهای بلوط زاگرس چند نکته مطرح است، مسئله اول بحث آفات و بیماریهایی است که ۳۵هکتار از جنگلهای ما را درگیر کرده است، اقدامات حفاظتی بعد از پایش مناطق آلوده بر روی عرصههای جنگلی صورت میگیرد که امسال از یکهزار هکتار در سطح پنج شهرستان جنگلی با محلول بیولوژیکی به منظور از بین بردن آفات و بیماریها محافظت شده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه مراتع استان دچار آلودگی و زوال شدهاند باید عزمی ملی از سوی برخی مراکز علمی و تحقیقاتی در سطح کشور رخ دهد و نسخه واحدی در نظر گرفته شود تا بتوانیم در تمام استانهای زاگرسی طبق این رویه مبارزه کنیم.
احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر نظرات متفاوتی در رابطه با خشکسالی و آلودگی جنگلها وجود دارد، گفت: برخی معتقدند خشکسالی و آلودگی جنگلهای زاگرس بر اساس تغییرات آبی و اقلیمی کشور است که باعث میشود قدرت و توانایی درخت کاهش پیدا کند و دچار بیماری و آفات شود، برخی نیز بعضا معتقدند اکوسیستم چرخه طبیعت است و باید انجام شود.
وی با اشاره به دیگر اقدامات منابع طبیعی و آبخیزداری بیان داشت: از دیگر اقدامات این سازمان پیشگیری از ایجاد حریق است خصوصا در سال جاری که سبزینگی مراتع بسیار زیاد است، اقدامات محافظتی و پیشگیرانه در شهرستانها با ادوات مورد نیاز صورت گرفته و کلاسهای آموزشی طی سه دوره برگزار شده است تا در صورت نیاز بتوان در اولین فرصت اقدامات لازم را قبل از آتشسوزی، حین آتشسوزی و بعد از آتشسوزی انجام داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به سوداگری و سواستفاده برخی افراد از جنگلهای بلوط افزود: چوب و زغال پدیدهای است که متاسفانه توسط عدهای سوداگر انجام میشود، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان از ظرفیتهای موجود قانونی در جهت اقدامات پیشگیرانه استفاده میکند.
احمدی یادآور شد: میزان جرایم اعلام شده توسط دستگاههای کاشف به ازای هر کیلو زغال ۲۵۰هزار تومان و هر کیلو چوب ۵۰۰هزار تومان است.
وی در رابطه با بهرهبرداری از جنگلها و سهیم شدن مردم در آنها جهت درآمدزایی گفت: منابع طبیعی یک ظرفیت است و بهرهبرداری از منابع طبیعی تابع قوانین و مقرراتی است، طی چندسال گذشته در استان بهرهبرداری از جنگلها به دلیل تغییرات اقلیمی و جوی ممنوع است، چرا که این شرایط سبب از بین رفتن توانایی درختان شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری با تاکید بر اینکه بهرهبرداری از جنگلها تابع شرایط و ضوابط است، بیان داشت: تا زمانی که شرایط اقلیمی ما به حالت طبیعی و گذشته باز نگردد بهرهبرداری از آنها ممنوع است.
وی در پایان با اشاره به اینکه میوه بلوط میتواند باعث زادآوری شود، گفت: اگر شرکتهای دانشبنیان پای کار باشند و بتوانند از میوه بلوط به نحوه اصولی استفاده کنند و شرایط بهرهبرداری نیز فراهم باشد اجازه بهرهبرداری صادر میشود.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |