کردستان ذخیره‌گاه ژنتیکی جنگلی و گیاهی دنیا/تولید ۴ میلیون اصله نهال جنگلی در کردستان

تاریخ انتشار : سه شنبه ٢٠ دی ١٤٠١ - ساعت انتشار: ١٧:٣٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به وجود تنوع ذخایر ژنتیکی در کردستان از تولید و کاشت چهار میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی تولید یک میلیارد نهال در چهار سال خبر داد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به وجود تنوع ذخایر ژنتیکی در کردستان از   تولید و کاشت چهار میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی تولید یک میلیارد نهال در چهار سال خبر داد 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با اشاره به وجود تنوع ذخایر ژنتیکی در کردستان گفت: ذخیره‌گاه به منطقه یا مناطقی از عرصه خشکی و یا در دریا اطلاق می‌شود که از اکوسیستم‌ها یا گونه های نمونه یا استثنایی برخوردار هستند، ذخیره گاه های جنگلی الگوهای کوچک شده ذخیره‌گاه‌های بیوسفر هستند که در آن گونه‌های منحصر بفرد و کمیاب و یا گونه های رو به انقراض به صورت طبیعی رویده اند.

 بهزاد شریفی‌پور از تولید و کاشت چهار میلیون اصله نهال جنگلی تحت عنوان نهضت جهادی و ملی تولید یک میلیارد نهال در چهار سال خبر داد و با تکید بر اینکه تولید نهال را یکی از ضرورتهای حفاظت از جنگلها می باشد و افزود: .با توجه به مشکل کم آبی در کشور اثرگذارترین برنامه برای مقابله با بیابانزایی کاشت نهال و به خصوص درخت‌های جنگلی مقاوم به کم آبی با اولویت گونه های اقتصادی است که در حال حاضر در نهالستان های کردستان تولید می‌شود. افزایش اعتبار در بخش توسعه‌ی جنگل کاری و مهار بیابان زایی امری اجتناب ناپذیر است و امید است با افزایش اعتبار زمینه کشت و توسعه نهالستان ها افزایش یابد.

در ۲ نهالستان گریزه سنندج و ریخلان مریوان سالانه یک میلیون اصل نهال تولید و عرضه می‌شود. در حال حاضر نهالستان سنندج با سطح ۱۳ هتکار و نهالستان مریوان با ۴۰ هکتار توانسته در توسعه طرح های جنگلداری اجتماعی و حفظ منابع طبیعی و اقدامات این اداره کل در راستای اجرای قانون هوای پاک بسیار موثر باشد.

وی با بیان اینکه این طرح با اولویت مشارکت مردم و کشاورزان انجام می‌شود، افزود: تولید و کاشت چهار میلیون اصل نهال در استان می‌تواند تأثیر زیست‌محیطی مناسبی داشته باشد.

وی گفت: به همین منظور در نهالستان‌های استان نهال‌های نهال سریع رشد و چند منظوره اقتصادی تولیدی شده که به صورت رایگان در اختیار مجریان و بهره برداران طرح‌های زراعتی در استان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه کردستان جزو چهار استان برتر کشور در زمینه تولید نهال است افزود: در سال گذشته یک میلیون اصله نهال در کردستان تولید شد.

صنوبر، زبان گنجشک، افرا، سرو نقره ایی، بنه، بلوط وزالزالک از انواع گونه‌هایی است که در این طرح به تولید آن‌ها توجه شده است.

در سال جاری 836 هکتار از اراضی ملی استان درگیر حریق شده است

وی در مورد وضعیت آتش سوزی در جنگلهای کردستان تصریح کرد: بر اساس بررسی های انجام شده ۹۵درصد آتش سوزی های اراضی منابع طبیعی در کل کشور، به علت عامل انسانی عمد و غیر عمد به وجود می آیند و تنها ۵ درصد از آن به مسائل بوم سازگان جنگل‌ها و مراتع ارتباط دارد در مدت مشابه سال گذشته 2 هزار و 680 هکتار درگیر حریق شد که کاهش 69 درصدی را در سطح شاهد هستیم .

افزود: نمونه عینی و دست آورد ملموس اقدامات آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در بخش آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع استان، این است که خوشبختانه در تعداد فقرات آتش‌سوزی 69 درصد کاهش و در سطح نیز 59 درصد کاهش حریق را داشته‌ایم.

وی افزود از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل و 1 میلون و 441 هزار هکتار را مراتع تشکیل می دهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب می آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است. وقوع آتش سوزی به علل مختلف تبدیل به معضل در عرصه های جنگلی و مرتعی در استان شده که برای پایان دادن به آن نیاز به فرهنگ‌سازی و تبدیل آن به معارف عمومی و همکاری مردم و ارگانهای دولتی از جمله نیروهای مردمی، همیاران طبیعت، شهرداری، محیط زیست، آتش نشانی، مدیریت بحران، بسیج، سپاه و جهاد کشاورزی داریم. مردم میتوانند گزارشات حریق آتش سوزی تخریب و تغییر کاربری قطع چوب و قاچاق مقطوعات چوبی را به سامانه تلفنی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند تا در نخستین دقایق بروز حادثه وارد عمل شویم زیرا اطفاء حریق در ساعت اولیه بسیار مهم است و مردم با توجه به بُعد مسیر تا رسیدن نیروهای مخصوص اطفاء حریق با رعایت تمام جوانب ایمنی از گسترش حریق جلوگیری کنند. وی در مورد تعیین حدود اراضی و رفع تصرف از مراتع و جنگل‌ها اعلام کرد: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، برای جلوگیری از بروز زمینه‌های مختلف مفاسد اقتصادی و همچنین تخریب، تصرف و ساخت و ساز غیر قانونی در اراضی ملی و کشاورزی راه اندازی شده است و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی استان اهداف این طرح به نحو احسن محقق شود این پروژه با هدف افزایش شفافیت و هوشمند سازی فرآیندهای مربوط به استعلامات زمین با کاهش نقش عوامل انسانی راه اندازی شده است زیرساخت‌های ارتباطی آن توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران تأمین شده است

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج